Stor american cookie

imageimageimage

200 g mörk eller ljus choklad (spar några bitar till garnering)
150 g Dumlekola
175 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 ägg
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3,75 dl vetemjöl

Florsocker till garnering

Gör så här
•Sätt ugnen på 175 grader.

•Hacka chokladen och skär Dumlen i bitar.

•Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke och vispa sen ner ägget.

•Tillsätt bikarbonat, salt, vaniljsocker, havregryn och vetemjöl. Vispa ihop till en deg.

•Blanda ner choklad och Dumle och rör ihop allt till en deg. Den kan bli ganska smulig.

•Tryck ut smeten i en smord och bröad springform med en diameter på 22-23 cm. •

•Strö över lite grovhackad choklad.

•Grädds kakan längst ner i ugnen i 30–35 min.

•Låt svalna i formen. Gärna på ett galler så går det fortare. Pudra över lite florsocker precis innan servering.