Chokladtårta

image

I fredags hade jag vänner över på middag. En mycket mycket lyckad kväll och eftersom jag fyllt år bjöd jag så klart på tårta. Flera efterfrågade receptet och klart ni ska få det!

Botten hittade jag här . Jag gjorde två bottnar och använde en form med diametern 15cm istället. Fyllde till 2/3 och resten av smeten slängde jag (Jens åt upp). Gräddningstiden vart något längre, minns inte exakt men jag kände efter med en sticka och kollade för att veta när den var klar.

Jag fyllde tårtan med två sorters fluff. En gjort på 250 g mjölkchoklad och 3 dl vispgrädde som jag värmde i en kastrull så chokladen smälte. Det får absolut inte koka. Samma med det andra fluffet men med 250 g vit choklad och 3 dl vispgrädde. Det fick sen stå kallt över natten övertäckt med plast.

När bottnarna var klara och hade svalnat skar jag av toppen och sen i 4 delar så det vart 4 bottnar av varje kaka. Alltså 8 bottnar totalt.

Jag vispade fluffet precis som vanlig grädde till den konstisens jag önskade, ganska hårt. Sen varvade jag mjölkchokladen med den vita chokladen. Inte för tjockt lager för tårtan blir snabbt ostabil då.

Det vart en del fluff kvar så jag vispade 3dl grädde med 2 msk kakao och vände ner fluffet i. Detta täckte jag sen tårtan med. Jag hade in den i kylen lite då och då för att den inte skulle bli för varm och då ostabil.

När den var täckt smälte jag 50 g vit choklad och hade på toppen så det rann ner över tårtan. Slutligen garnerade jag med diverse chokladbitar.

Men väldigt enkel men god tårta! Den blir hög så det blir lite svårt att skära men det är det värt!