Volkswagen Tiguan

För två veckor sen fick vi låna en Volskawagen Tiguan från VW. Vi ville såklart testa den på riktigt och satte oss direkt för att åka ner till våra vänner 50 mil bort. Här är vi någonstans i Sverige. Våra barn har ju aldrig gillat att åka bil så här har vi en paus. Solen sken lika varmt som en sommardag och där satt pojkarna och lekte med stenar. Glatt ovetandes om terrordådet i Sthlm.

Jag tänkte att jag berättar om mina favoritsaker med bilen. Tiguanen är en suv och vi är ju vana vid det sedan innan. Vi båda uppskattar att sitta lite högre när vi kör och det gör man ju i en Tiguan. Mycket bekvämt enligt oss!

Detta mina vänner, är så fiffigt! Backkamera i sig är kanske inte så nytt men något som var nytt för oss var att man kunde se bilen ovanifrån, så man kunde se hur der såg ut från alla vinklar. Mycket smidigt och det är något vi verkligen saknar nu!

En till sak jag verkligen gillade var att man på instrumentpanelen kunde se kartor och slog man på gps:en såg man på den vart man skulle åka. Bra att slippa flytta blicken för långt när man sitter och kör. Även denna funktion önskar jag att vi hade i vår bil!

Och när vi ändå är inne på ämnet att inte flytta blicken så långt så kommer vi till denna finess. Vilken grej ändå! Man ser inte själva plattan sp tydligt då den är i glas men det gick att fälla upp en liten glasskiva där det stod hur fort man körde och vilken hastighet som gäller på den plats man befinner sig på. Den finessen kändes så bra eftersom man egentligen bara kollade rakt fram och ändå hade koll! Mycket bra finess!

 

Jag inser att jag måste dela upp detta inlägg i två delar. Der finns för mycket mer jag vill säga om bilen så det känns bättre att ta det i ett annat inlägg så slipper detta bli för långt! Jag återkommer!