Hallonpannacotta

Imorgon är det mors dag och vad passar väl bättre än pannacotta? Antingen för att fira din mamma, dig själv eller mamman till dina barn. Sen kan man ju servera den på olika sätt. Antingen som den är i glas eller som ovan på en chokladbotten. Jag bakade en vanlig kladdkaka men hade den i ugnen något längre och sen hällde jag över pannacottan när kanan hade svalnat. Jag har formar till detta vilket förstås gör det enklare. Om inte annat kan man ju smula sönder kakan och ha ovanpå pannacottan. Hur som helst lite roligare variant av pannacotta i glas.

 

Receptet på pannacottan lyder:

5 dl vispgrädde

300 g hallon

4 gelatinblad

0,5 dl strösocker

1 vaniljstång eller 1 kr rent vaniljpulver

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp hallonen och sila bort alla kärnor. Koka upp grädde med socker och vanilj och låt sjuda en liten stund. Ta av grädden från plattan och rör ner hallonet. Lägg i ett gelatinblad i taget och låt smälta. Häll i glas eller andra formar och låt stelna i kylen minst 4 h innan servering.

 

Chokladkakan jag gjorde var:

 

150 g smör

3,5 dl vetemjöl

3 ägg

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

3 dl socker

1 krm salt

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och vispa sen ägg och socker. Rör ihop alla torrs ingredienser och blada ner i ägget med smöret. Smöra en form och ställ in i ugnen i ca 15 grader. Något mer om du vill ha den mer fast. Jag hade även i några nypor havssalt för att det skulle bryta av allt det söta. Väldigt gott!

 

Garnera med valfria smaskiga saker och njut!