Mitt samarbete med Natural Cycles

Nu när ni vet att jag är gravid tänkte jag besvara en fråga i lite förebyggande syfte. Då jag anar att den kanske dyker upp. Det gäller mitt samarbete med Natural Cycles. Det hela sammanföll lite tokigt. Men jag jobbar bara med företag jag kan stå för till 100% och så även denna gång. Den 2/6 fick jag hem min termometer som jag själv beställt och betalat för. Samma eftermiddag plussade jag på ett graviditetstest. Vi hade så svårt att bestämma oss för om vi var nöjda med två barn eller om vi ville försöka med ett tredje. Jag var orolig hur min kropp skulle ta ännu en graviditet då jag haft två rätt tuffa graviditeter. Ett barn vi inte medvetet försökt få till men som vi hela tiden sagt att om jag blir gravid är det meningen. Vi var så himla glada! Vi hade inre behövt ta ett aktivt beslut utan det vart så ändå och vi såg så mycket fram emot ett syskon till Alvar och Todd. Tyvärr fick vi inte behålla det barnet. Vi vart förkrossade båda två och det vart en tuff sommar för oss. Vi stod då på ruta ett igen, det var så skönt med den tredje graviditeten för den behövde vi inte välja. Den bara blev pga att jag ännu hade så oregelbunden cykel och helt enkelt aldrig visste när jag hade ägglossning efter Todd, hann bara ha mens några månader efter amningsavslut. Det var ju så skönt att ödet tog beslutet åt oss. Nu stod vi alltså på ruta ett. Ska vi försöka med ett tredje eller är vi nöjda med våra två?
Ska vi våga chansa en gång till, våga utsätta oss för risken att behöva uppleva samma enorma smärta en gång till? Men samtidigt undrade vi om vi verkligen hade gått igenom detta för ingenting? Inte ett dugg klokare än innan med andra ord. Tiden gick och det tog 2 månader innan jag fick min mens. Jag kontaktades av NC och jag tackade ja till samarbetet eftersom jag ju verkligen känner att jag kan stå för det och själv valt den metoden. Vi hade dessutom precis sagt att jag nu skulle börja med NC, då har vi åtminstone ett skydd tills vi faktiskt bestämt oss för hur vi ville göra angående ett ytterligare försök. Så kom dagen då jag började med NC, jag la upp samarbetet och mätte varje morgon min temperatur och jag följde med spänning mina dagar. Men sen så gick det lite tid och jag gjorde ett graviditetstest. Jag var gravid. Igen! Och enligt ultraljudet vart jag det dagen innan jag började med NC. Jag visste alltså inte att jag var gravid då jag började med NC, det är med andra ord inte appens fel. Det var ännu en gång ödet som tog beslutet åt oss och vi är överlyckliga för det!

Jag känner att jag vill förklara för er, då det är viktigt för mig vilka samarbeten jag väljer. Detta föll lite tokigt i tiden men jag visste inget då jag tackade ja, men det är verkligen ett samarbete jag står för och jag kommer att använda mig av NC så snart det är dags för preventivmedel igen.
Nu ser vi så himla mycket fram emot denna lilla krabat som ligger i min mage och vi hoppas så mycket att vi får behålla den. Vi ser verkligen fram emot livet som 5!