Gravidvecka 24

Hej! Idag gick jag in i vecka 25(24+0) och det innebär att jag ska sammanfatta veckan som gått, vecka 24. Men först tänkte jag uppdatera om bebisen denna vecka. Den, eller ja hon, beräknas väga ca 680 g vid veckans början och 790 vid veckans slut och är ca 30 cm lång.

 

Hur var då vecka 24 med Todd?

Jag kände mig ganska pigg, hade väldigt ont i fogarna med var i övrigt pigg. Hade en hel del kraftiga sammandragningar och var på en koll pga det men allt såg fint ut. Jag skriver att rörelserna verkligen känns stora nu. Jag skrev att jag trodde att lillebror skulle bli en kopia av Alvar. Todd sov om natten i magen och levde rövare om dagen. Tänk att jag hade så rätt. Jag födde i stort sett en till Alvar. De var brutalt lika i ca 6 månader.

Så denna omgång då. Hur var vecka 24?

Jo men bra tror jag? Fogarna ger sig till känna men fortfarande lindrigt mot Todd. Jag har en del sammandragningar men inga onda eller så. Rörelserna är så roliga nu. Man känner hur hela hon vrider sig inne i magen. Otroligt speciell känsla ändå. Hon är ofta väldigt vaken kvällstid men verkar ändå sova om natten förutom när jag har min stund jag nyser. Vaknar i regel varje natt och nyser massvis och snorar… längtar tills jag känner normal smak igen. Vissa måltider smakar exakt ingenting. Men jag mår som sagt bra. Lite halsbränna men jag står ut. Hon hickar väldigt ofta. Den största händelsen är dock att Alvar känt henne röra sig för första gången! Vilken lycka och förvåning i hans blick. Han har väntat och väntat. Så mycket mer än så har jag nog inte att skriva. Tiden rullar på och jag är tacksam för varje dag jag får må så här!