Graviditetsveckor 25 och 26

Hörni! Jag glömde förra veckans uppdatering?! Så jag startar med den. Alltså vecka 25. Sen under skriver jag om vecka 26. Är med andra ord mitt inne i vecka 27 nu och det går stadigt mot vecka 30. Wow ändå!

Men okej. Vecka 25, först hur det var med Todd:

Han låg mycket mot urinblåsan. Jag hade en del halsbränna och kunde inte äta några större mängder utan att känna mig full för att sedan bli hungrig snabbt igen. Fogarna var ännu mer besvärliga. En hel del sammandragningar hade jag också.

Så med lillasyster då? (Är så nära att skriva namnet jämt, men nej det får vänta ett tag)

Jo men största händelsen var att jag nådde vecka 24+0 och därmed kunde listas på den förlossning vi valt. Min barnmorska var så gullig och stämde av med mig innan så hon kunde lista mig den morgonen så det inte skulle bli fullt tills jag skulle dr 25+0. Tack gode högre makter för en så bra BM. Nu är jag listad på BB Sthlm och lättnaden är TOTAL. Jag vet att det inte är en garanti osv osv att få föda där men för mig var det extremt viktigt att få listas där. Ni kommer förstå med tiden. Annars då? Jo hon ligger på min urinblåsa jämt. Tror det är hennes mål i livet att få mig att kissa på mig. Har inte skett än dock… hon rör sig en massa kvällstid men verkar sova om natten, åtminstone hyfsat. Låt se. Vad hände mer vecka 25? Nej men ganska lugnt tror jag. Ont i fogarna men fortfarande lindrigt mot med Todd och även om jag är ganska trött bitvis känner jag mig ändå pigg och alert hittills och jag skulle nog säga att vecka 25 var kanon!

Två mobilbilder. Och nej jag är inte smutsig på första bilden, det är spegeln som såg ut så.

 

Så vecka 26 då. Hur var den med Todd? Jo han levde omkring i min mage mest hela dagarna likt Alvar. Låg gärna på tvären med huvudet åt vänster och benen åt höger. Jens pillade ofta på hans fötter för att få en spark och han sa visst hej då till Todd i magen på så vis innan han for till jobbet.  Fogarna fortsatte att ställa till det och jag spenderade mycket till hos mina föräldrar för att få hjälp med både hundar och Alvar då jag hade så ont hela tiden.

Denna gång då? Jo men jag hann med mitt första möte hos barnmorskan sen inskrivningen. Allt såg fint ut men hon där inne låg med ryggen mot min rygg så hjärtljuden var lite svåra att fånga. Men verkade landa på 130 tilllslut. Alla värden och kontroller såg bra ut! Skönt! Sedan var det dags för ett läkarbesök. Skulle haft det redan i november men då låg jag inlagd med Todd på sjukhuset så der fick bli nu. Anledningen var att planera min förlossning. Jag kommer inte föda spontant. Okej jag kan inte styra om der sätter fart av sig själv men planen är att det inte ska det. Jag vägrar. Nu hann aldrig läkaren så långt men barnmorskan trodde der skulle bli läkaren rekommendation. Jag har blivit igångsatt båda gångerna, Alvar kom på bf och Todd 5 dagar innan och båda har gått snabbt. Alvar 7,5h och Todd visste vi skulle komma så snart vattnet gick om min kropp var mogen och själv satte igång. Nu tog det 47 minuter från 3-4cm och de tog vattnet tills jag själv sträckte mig och tog ut Todd. Så att föda spontant är inte ett alternativ för mig. Mer om det senare.

Annars lunkar veckorna på. Hon ligger likt Todd med huvudet åt vänster och benen åt höger. Jag har ont men ännu hanterbart och halsbrännan är fortfarande under gränsen OK. Hon är lite lugnare än sina brorsor men moderkakan är som sagt i framvägg med. Men hon svarar när msn petar på henne och det är så himla mysigt. Annars har det nog inte hänt så mycket. Jo jag har fått lite problem med pderbråck på vaden. Eller det hade jag med Todd med och det är samma nu men det har ökat lite. Det kliar och ser kanske inte så läckert ut men det kan inte hjälpas nu. Börjar känna mig rejält stor nu och jag är verjligen jättegravid känner jag. Täppan blir inte bättre och jag fortsätter att snora och nysa mest hela dagarna. Men man kan ha det värre! Tycker fortfarande jag mår väldigt bra trots allt!