Gravidvecka 27

God kväll! Vecka 28 (27+0) är här. Nu är oddsen väldigt goda att hon överlever om hon skulle födas. Skönt! Hon beräknas väga 1,1 vid veckans start och 1,23 vid slutet och vara ca 34 cm lång. Snart är det egentligen bara fett som ska på hennes lilla kropp.

 

Då går vi igenom vecka 27. Hur var den med Todd? Jag hade ont. Vaknade upp till 10 ggr per natt och kunde inte ligga för länge så ibland gav jag upp 4:30 och gick upp. Jag hade ett läkarsamtal angående önskad igångsättning när bf närmade sig. Dela pga smärtan men dels för att de var säkra på att förlossningen skulle gå snabbt och jag inte ville riskera att föda hemma. Han var pigg i magen om dagen och sov om natten.

Och med lillasyster: jag har haft ont. Riktigt ont. Fortfarande mindre än med Todd men några dagar var riktigt besvärliga. Jag får mer och mer sammandragningar men ännu inga som gjort ont. Jag mår fortfarande bra. Är ganska pigg och kan ju fortfarande röra mig på ett helt annat sätt än när jag väntade Todd. Men det känns att livmodern tar plats. Tror det hänt 2 ggr under denna vecka att folk blivit förvånade över att jag inte ska föda när som helst. Och större ska ju magen bli! Rörelserna utvecklas mer och mer för den lilla damen där inne och det är verkligen helt magiskt att känna henne där inne. Vecka 27 var bra förutom smärtan, den gick snabbt. Helt plötsligt är bara en tredjedel kvar av denna resa. Sista graviditeten. Lite vemodigt. Påminn mig om att jag sagt så när jag är sjukt less i slutet. Börjar bli bökigt att sova om natten dock. Likt med Todd kan jag inte ligga för många timmar utan att få väldigt ont. ”Tur” Alvar vaknade 4:30 en morgon förra veckan och en morgon 4:00… men utöver detta var det som sagt en bra vecka!

Och juste! Att denna gång ha ett barn som är tillräckligt gammalt för att verkligen förstå vad som sker är så fantastiskt. Alvar sa i veckan ”jag älskar den här bebisen” och la händerna på min mage. Han tycker det är så spännande och han är så imponerad över min mage. Han längtar så mycket efter sin lillasyster och det är så otroligt fint att se. Även Todd pratar med magen och så men han kan ju omöjligt förstå på samma sätt som Alvar. Det är hur som helst så fint att få uppleva!

Här nedan kommer mina två ena trista bilder från veckan. Måste bättra mig på denna punkt!